شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ |۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 9, 2024
کد خبر: 935851
۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۶
تصاویر/ میزگرد شعر مقاومت

حوزه/ میز گرد شعر مقاومت صبح روز سه شنبه در دفتر مرکزی خبرگزاری حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، میز گرد شعر مقاومت با حضور جمعی از اعضای مجمع شاعران مقاومت درخبرگزاری حوزه در قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش: مرتضی حیدری آل کثیر، مدیر هسته عربی مجمع شاعران مقاومت گفت: تاکنون موفق شدیم که شاعرانی را به سوریه و عراق اعزام نماییم و در قالب شب شعرهایی با عنوان «نهج المقاومة» مراسماتی را برگزارنماییم.

وی افزود: ما از سال ۹۶ تاکنون توانسته ایم با شاعرات مختلفی از کشورهای مختلف دنیا ارتباط برقرار کرده و با انجمن های شعری متعددی بویژه در کشورهای عربی منطقه تعاملاتی داشته باشیم.

آل کثیر گفت: آثاری با زبان های عربی، اردو، کردی و چند زبان دیگر تاکنون به دست ما رسیده است.

مدیر هسته عربی مجمع شاعران مقاومت تصریح کرد: شاعران سوری اشعار زیبایی را در مدح شهید فخری زاده سروده اند.

وی افزود: اختتامیه کنگره شعر مقاومت در روز ۱۷ دی ماه، با حضور مهمانان خارجی و با تقدیر از شاعران منتخب برگزار خواهد شد.

مدیر هسته عربی مجمع شاعران مقاومت گفت: شعر پایداری چونکه گونه ای از شعر است که ایدئولوژی بردار نیست در هر فرهنگ و آیینی می تواند زاده شود.

وی اظهار داشت: در کشورهایی همچون تونس که نقطه شروع بیداری اسلامی در چند سال گذشته بود و همین طور فلسطین، عراق، قطر و سایر کشورهای عربی منطقه همچون بحرین شاعران مقاومت حضور داشته و دارند و آثار خوبی را هم سروده و به دبیرخانه کنگره شعر مقاومت ارسال نموده اند.

وی افزود: برای زنده ماندن و ثبت در تاریخ حوادث مهم حتماً باید اشعاری سروده شود؛ اشعار به خوبی حوادث را در حافظه و زبان مردم به ثبت می رسانند و فرهنگ ساز هستند.

سپس حجت الاسلام  محمدزمانی گفت: ما از صدر اسلام تاکنون شعر مقاومت را داشته ایم؛ به نظر من هر شعری که از عزت نفس شاعر برخاسته باشد شعر مقاومت است و در راستای ترویج فرهنگ مقاومت قرار می گیرد؛ عزت نفس انسان در ابعاد مختلفی ظهور و بروز پیدا می کند.

وی افزود: شاعر کار شهید را که برانگیختن عواطف افراد جامعه است انجام می دهد؛ مردم ما با شور و روحیه حماسی به تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی هجوم آوردند و این یکی از کارهای بزرگی بود که این شهید بزرگ با شهادتش انجام داد.

عضو هیئت علمی مجمع شاعران مقاومت گفت: این برانگیختن عاطفه حماسی مردم کاری است که بسیاری از شعرا نیز انجام داده اند؛ اشعاری مانند سروده های دعبل خزایی و بسیاری شاعران دیگر از نمونه های این گونه اشعار است.

وی تصریح کرد: این یک ضعف از جانب ماست که ترانه ها را به معنای شعر عاشقانه تعریف کرده ایم؛ این در حالی است که ترانه فقط شعر عاشقانه نیست و شامل اشعار حماسی هم می شود.

حجت الاسلام زمانی اظهار داشت: جوان ذاتاً و فطرتاً حماسه را دوست دارد اما به این ویژگی جوانان خیلی در اشعار توجه نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: در اشعار حسان بن ثابت تا شاعران چند قرن بعد از او در موضوع معنای مولا اشعار زیادی سروده شده است؛ حال اگر شاعران قرن های بعد می گفتند حالا که حسان بن ثابت و چند شاعر دیگر به این موضوع پرداخته اند همین ها کفایت می کنند و دیگر نیاز به سرودن شعر در این موضوع نیست، بعداً علامه امینی برای استنادات تاریخی در موضوع غدیر و ترجمه لفظ «مولا» دستشان خالی می بود و چیزی برای استناد در دست نداشتند؛ پس شعر مقاومت می بایست همیشه تداوم داشته باشد تا تاریخ از این ادبیات تهی نشده و حوادث مهم از یادها نروند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha